Från kund till konsultchef: Karolina Klang

I år fyller Flexite 15 år. I en tidigare artikel berättade vår VD Stefan Karlsson hur det gick till när Flexite började automatisera processer. Ett annat välbekant ansikte för många av Flexites kunder är vår konsultchef Karolina Klang som arbetat med att digitalisera processer på Flexite sedan 2006.

Karolina Klangs utgångsbas är Flexites kontor i Kristianstad. Men mestadels är Karolina på språng och ute på uppdrag. Det går inte att missa hur mycket Karolina brinner för förenkling, effektivisering och förbättring av processer i företag och organisationer. 

Hur kom det sig att du hamnade på Flexite?

– Jag är en före detta kund till Flexite! Jag började min karriär som säkerhetshandläggare på Kristianstad kommun i augusti 2002. Samma år som Flexite såg dagens ljus. Som säkerhetshandläggare arbetade jag med förebyggande säkerhetsarbete inklusive bl.a. riskanalyser och utbildningar inom säkerhetsområdet för kommunens anställda.

– Under 2004 skulle kommunen, tillsammans med 6 andra grannkommuner, upphandla och implementera ett avvikelsehanteringssystem. Systemet hette flexiteBPMS och jag var mycket involverad vid implementeringen av systemet både för Kristianstad, men även hos de andra kommunerna. Jag tyckte det var oerhört roligt att jobba med flexiteBPMS och såg stora möjligheter. Detta ledde till att jag under 2006 bytte kundhatten till leverantörshatt och började arbeta som verksamhetskonsult på Flexites kontor i Stockholm.


– I år har jag jobbat med programvaran flexiteBPMS i 13 år och på företaget i 11 år. Jag jobbar idag som konsultchef, men arbetar fortfarande en hel del i kundprojekt. Då jag har mitt ursprung från kommunal verksamhet så brinner jag lite extra för att jobba med den offentlig sektorns utmaningar och möjligheter gällande digitalisering.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Jag är både tacksam och stolt över att få dra mitt strå till stacken vad gäller digitaliseringen av verksamheter i Sverige.

– Det är fantastiskt kul att få översätta kundens behov till körbara processer. Det har ju vi på Flexite gjort i flera år. Nu när alltfler vill digitalisera sina verksamheter så är det roligt att få erbjuda en välbeprövad lösning som redan funnit på marknaden i 15 år. Jag känner att vi har ett koncept som håller och som kunderna kan arbeta vidare med, när vi har levererat vår del.

Generellt så gillar jag att lösa problem och det är ganska beskrivande av vad vi gör. En kund upplever att de bör förbättra en arbetsrutin eller process och vi har verktyg som gör att de faktiskt kan arbeta på ett annat sätt. Det gillar jag!

Karolina Klang, Flexite

Hur ser marknaden ut för digitala processer om ytterligare 15 år?

– Oj, det var en svår fråga. Vem kunde tro för 15 år sen att vi skulle kunna åstadkomma allt som går att göra idag med vår programvara? Säkert är i alla fall att konceptet med digitala processer och behovet av förenkling, effektivisering och ständiga förbättringar kommer att finnas kvar, oavsett möjligheter och format.

– Om 15 år är definitivt prefixet digitala i digitala processer så självklart att det inte behöver nämnas. Vem vet om ens e-post finns kvar om 15 år? Fråga mig igen år 2032 så kollar vi facit! avslutar Karolina och springer energiskt vidare mot nya uppdrag.