Per Eriksson blir ny VD för Flexite

Mjukvarubolaget Flexite med huvudkontor i Örnsköldsvik – Höga Kusten har rekryterat Per Eriksson till ny VD. Per kommer närmast från rollen som VD på SaaS bolaget upKeeper Solutions i Umeå, och har dessförinnan lång erfarenhet av olika roller inom andra mjukvarubolag och IT-konsultbolag i både Örnsköldsvik och Stockholm.

”Det känns fantastiskt kul och inspirerande att få kliva in som ny VD på Flexite. Att få möjligheten att fortsätta på resan tillsammans med alla kompetenta medarbetare på företaget, med basen i Örnsköldsvik och med våra kontor i södra Sverige känns väldigt lockande. Bolaget har idag en väldigt stark produkt för smidig digitalisering av verksamhetsprocesser och jag ser att det finns många bra möjligheter att ta nästa kliv inom försäljning och fler samarbeten m.m.”

säger Per Eriksson, tillträdande VD

Stefan Karlsson, tidigare VD, tar en ny roll i bolaget med fokus på försäljning och kundutveckling för att möta det ökade intresset kring plattformen Flexite från marknaden. Stefan har under många år utvecklat bolaget till vad det är idag och har skapat en stabil och effektiv organisation för att möta våra kunder och marknadens behov i framtiden.

Flexite har under den senaste tiden både attraherat nya kunder och utvecklat sina befintliga kunder på ett bra sätt. Bolaget ser en stor efterfrågan på sina tjänster och ser mycket ljust på framtiden. Företaget utökar även sin utvecklingsavdelning med en ny produktägare som börjar efter sommaren och söker efter en service delivery manager för att fortsätta framgången i sin leverans av Flexite och tjänster kring mjukvaran.

”Efter drygt 20 år av bolagsbyggande har verksamheten växt med både kunder och medarbetare. Vi har idag flera hundra tusen användare av Flexite och har många stora organisationer som kunder. Med Per som VD och de satsningar som görs i bolaget, får vi en bra plattform framåt där jag får fokusera på arbete med kunder och försäljning.”

säger Stefan Karlsson, tidigare VD

Bolaget förvärvades av Nordtech mars 2022 och ingår idag i en familj av 11 mjukvarubolag runtom i Sverige som tillsammans omsätter 300 MSEK med ett EBITDA om 80 MSEK.

”I och med förvärvet har vi lagt ut en strategi för att ta Flexeurope till nästa nivå. Det känns mycket bra att vi nu får in Per som VD i bolaget. Per brinner för SaaS affären, bor i Övik och vill utveckla Flexeurope vidare i Höga Kusten. Vi är också glada över att Stefan Karlsson blir kvar och kan fokusera på våra kunder.”

säger Pål Hodann – Styrelseordförande i Flexeurope och grundare av Nordtech Group
Stefan Karlsson (tidigare VD) och Per Eriksson (tillträdande VD)