Vi har världens bästa kunder

Flexite fyller 15 år, expanderar och söker fler medarbetare. Ansökningar trillar in och många sökanden är förstås nyfikna på hur det kan vara att jobba på Flexite. Vi söker upp Kristian Ekman och ber honom berätta lite om sin roll som projektledare på Flexite.

Vi blir också lite nyfikna på vilka uppdrag som får honom att studsa upp extra lätt på morgnarna och vad som fick honom att lämna Göteborg för en flytt norrut. 

Kristian är göteborgaren som för drygt tio år sedan lämnade Västkusten för en flytt till Höga Kusten. När vi ringer upp Kristian har han precis kommit tillbaka till kontoret efter en lunch på en båt i Örnsköldsviks skärgård med sina kollegor.

När Kristian inte är ute på lunchäventyr så huserar han på dagtid i Flexites nyrenoverade kontor i Örnsköldsvik. Om han inte är på språng hos någon av Flexites kunder förstås. 

”Att flytta till Ö-vik var ett lyckokast. Att sedan få arbeta som projektledare på Flexite gör att jag stortrivs här i norr.”

Kristian Ekman, Flexite

Vad innebär din roll som projektledare på Flexite?

”Att vara projektledare på Flexite är som att vara en multisportare. Oavsett hur mycket man planerar gäller det att alltid vara på tårna och kunna anpassa sig efter förändringar som sker under loppet.”

Kristian Ekman, Flexite

– Min roll som projektledare innebär att driva våra kundprojekt så smidigt och effektivt som möjligt. Det kan vara allt från projekt med nya kunder som ska implementera vår programvara flexiteBPMS för första gången eller befintliga kunder som vill utöka användningsområdet av vår programvara. 

– Som projektledare på Flexite blir jag inblandad i många kundprojekt och har därmed kontakt med ett stort antal Flexite-kunder. Internt arbetar jag tight med våra verksamhetskonsulter, tekniker och andra kollegor som är inblandade i aktuella projekt.

Vad är det bästa med att jobba på Flexite?

– Vi har ett härligt driv i vårt Flexite-team. När vi lämnar lunchrummet efter skratt och lite skitsnack så är det alltid fullt fokus som gäller! Trots det geografiska avståndet mellan våra kontor i Örnsköldsvik, Stockholm och Kristianstad så samarbetar vi tight. Jag kan stundtals glömma bort att alla inte sitter på samma ställe, säger Kristian. 

”Det bästa med Flexite är det härliga drivet i teamet och att vi har världens bästa kunder.”

Kristian Ekman, Flexite

– Som projektledare har jag daglig kundkontakt. Jag måste bara få säga att vi har otroligt trevliga kunder! Det kanske låter klyschigt, men det är inte bara en gång som jag förundrats över vilken tur vi har som har fått så många trevliga och framförallt roliga kunder. Det märks inte minst varje år när vi samlar våra kunder på vår årliga kundkonferens flexiteBPMS Inspiration Days.

Vilka uppdrag får dig att studsa upp extra lätt ur sängen på morgnarna?

– Uppstartsfasen i ett nytt projekt och produktionssättningsdagarna, svarar Kristian utan att tveka och fortsätter:

– Uppstartsfasen är väldigt rolig, oavsett vilket typ av projekt det rör sig om. Det brukar innebära intensiva veckor av förberedelser och planering. Vi utgår från kundens kravställningar och de givna förutsättningarna och sätter sedan en plan.

– Något annat som får mig att studsa upp ur sängen lite extra på morgonen är produktionssättningsdagarna, dvs. när det är dags för våra kunder att gå live. Det är lika spännande och roligt oavsett om projektet pågått i två månader eller i ett år.

– Det är alltid lika kul att hålla kontakten med kunderna dessa dagar. Om det till exempel handlar om en kommun som ska öppna ett medborgarcenter är man lika spänd som kunden och framförallt nyfiken på om de har fått in några ärenden från medborgarna, mm. 

Slutligen, vad fick Göteborgaren Kristian att flytta upp till Ö-vik?

– Jag och min familj letade hus i Göteborg med omnejd, men det var svårt att hitta ett hus till en rimlig peng. Vi ville bosätta oss i en bra miljö för våra barn att växa upp. Som båtmänniskor ville vi dessutom bo nära vattnet.

– När vi vid ett tillfälle åkte till Örnsköldsvik och hälsade på insåg vi att här fanns det vi sökte. Det var bra tillväxt i stan och andades framtid här. Vi tog vårt pick och pack och lämnade Västkusten och ännu har vi inte ångrat oss!