Intressant kundtjänstinnehåll på MCED17 i Malmö

Tack till Mitel för ett väl genomfört arrangemang i form av Mitel Customer Experience Days (MCED) i Malmö den 17-18 maj. Som partners till Mitel var Flexite på plats.

Årets tema på MCED var Unified Communication och Collaboration och med fokus på den digitala transformationen. Det diskuterades allt från den mobile konsumenten via den kollaborativa medarbetaren och multitelefonisten till det säkra, digitala vård- och mötesrummet, med mycket fokus på användaren.

Intryck från MCED-dagarna

Vi tar med oss input från många givande samtal och spontana möten som jag hann med under dessa dagar. Evenemanget var mycket proffsigt arrangerat med film, ljud, visuella stöd och flera intressanta presentationer.

Rent generellt märktes det att digitaliseringen är på väg att ta fart på riktigt. Redan i inledningstalet nämndes vikten av digitalisering av affärsprocesser, vilket är ett ämne som ligger oss varmt om hjärtat.

Under dessa dagar visade Mitel och Flexite hur vår gemensamma paketering, MiCCflexite, kan användas i praktiken.

Vi höll presentationer inom digital transformation och digitala processer i kundtjänst. Dessa sessioner gav upphov till ännu fler intressanta samtal och diskussioner. Fantastiskt roligt med engagerade åhörare! Stort intresse även från våra grannländer och Mitels internationella representanter.

Trender och produktnyheter för framtidens kontaktcenter och kundtjänst?

Det händer mycket inom kundtjänstområdet idag.

Unified Collaboration (UC) är ett samlingsord som används flitigt idag och som syftar till den strategi och teknik man som organisation behöver för att kommunicera mellan medarbetare, kunder och partners. Collaboration eller UCC är en vidareutveckling  av begreppet, där vi från Flexite tar processverktyg och digitalisering till lösningen vilket skapar möjligheter för högre kundupplevelse, Customer Experience (CX).

Trenden är att adressera affärsprocesser med sk. collaboration tools där man skärmdelar, arbetar i samma dokument, sätter upp virtuella team, jobbar i virtuella projektrum, sätter upp videokonferenser och att det finns en process som säkerställer att kundens förväntningar uppfylls.

Nämnvärt är också att vi kommer att se att kundmötet och kundens upplevelse blir ännu viktigare inom morgondagens kundtjänst, där man nyttjar chattar och följer sociala medier. Enkel kommunikation och interaktion där kunden vill kommunicera.

Det blir mer och mer viktigt att ge kundtjänstmedarbetarna möjlighet och förmåga att lösa kundens frågor, nyttja alla medarbetares kompetens, ge kunden en positiv erfarenhet av mötet – i vilken kanal eller form mötet än sker.