Intervju med vår nya konsultchef Lars-Åke Lovetén

Vi glada att välkomna Lars-Åke Lovetén som konsultchef hos oss på Flexite. Lars-Åke kommer att utgå från vårt huvudkontor i Örnsköldsvik med fokus på att vårda våra kundavtal, bidra till ökad försäljning och att få personalen att fortsätta må bra och vara motiverade. Vi ringde upp Lars-Åke och bad honom presentera sig själv.

Hej Lars-Åke, vem är du?

Jag är en teknikintresserad positiv man med stor familj och mycket erfarenhet. Sedan snart 15 år är jag, tillsammans med min fru, bosatt i Örnsköldsvik, men veckopendlat i 10 år. Min övriga familj består av 4 egna barn och 4 bonusbarn, med barnbarn som är utspridda i Sverige och utomlands. Utanför jobbet gillar jag att umgås med familjen, ta hand om hyreshus, sommarhus och jag har ett stort intresse för miljövänliga el-bilar, motorcyklar, båtar m.m.

Vad har du gjort tidigare i din karriär?

Min karriär är lång och jag har haft flera olika yrkesroller som varit till stor nytta i arbetslivet, allt från tekniker och IT-chef till brandman, VD och egen företagare. Jag har jobbat inom både den privata sektorn hos Ericsson, Kodak och Rank Xerox, och den offentliga sektorn hos Regeringskansliet, Statens Institutionsstyrelse, Läkemedelsverket och nu senast hos Kramfors kommun.

Varför har du valt att börja hos oss på Flexite?

I min senaste roll som IT-chef på Kramfors kommun fick jag upp ögonen för vilket genomtänkt system flexite är och vilka möjligheter som finns med systemet. Jag tror att jag med min erfarenhet som IT-chef och beställare, och de senaste åren även som kund, kan vara med bidra till Flexites fortsatta utveckling. Jag har genom åren utvecklat ett stort nätverk inom kommuner, myndigheter och privat verksamhet som jag tror kan vara till stor nytta.

Sedan är det så klart en bonus att få jobba i min hemkommun och att Flexites kontor ligger på samma gata där jag bor.

Vilka erfarenheter och kunskaper hoppas du få användning för i din nya tjänst?

Mina ledarskapserfarenheter och relationer i olika roller genom åren kommer till nytta i den här tjänsten. Jag har i princip jobbat med intern support och köpt system och tjänster i drygt 25 år, och nu ska det bli spännande att få använda kundperspektivet i en mer säljande roll.