Flexite fyller 15 år

I år är det 15 år sedan företaget Flexite såg dagens ljus. Redan 2002 började Flexite att automatisera processer med programvaran flexite, som den heter idag.

I femton års tid har Flexites VD Stefan Karlsson och hans team hjälpt sina kunder att skapa vad som idag kallas digitala processer.

Behovet på marknaden av att digitalisera och effektivisera verksamheter har vuxit kraftigt under tiden.

”Mycket har hänt under dessa år. Som företag har vi vuxit både kompetensmässigt, i antal anställda och geografiskt. Ett stort fokus har lagts på att kontinuerligt utveckla programvaran flexiteBPMS för att möta marknadens behov”, säger Stefan Karlsson och fortsätter:

”Vi var tidigt ute med att hjälpa våra kunder att digitalisera verksamheter. Idag känner vi att programvarans potential verkligen kommer till sin rätt när organisationer och företag på allvar har börjat sitt digitaliseringsarbete.”

Hur gick det till när ni startade Flexite för femton år sen?

”Framfab började att utveckla och sälja programvaran flexite. Akzo Nobel, Arbetsmiljöverket och Sundsvalls kommun var tidiga kunder som började att använda programvaran redan 1999.”

”Ett tidigare systerbolag till oss, Malux Data, köpte programvaran av Framfab år 2000, och 2002 överfördes programvaran till det nystartade bolaget Flexeurope, som idag kallas Flexite”, berättar Stefan. 

Namnet på programvaran flexiteBPMS tillkom i samband med version 6.0 av flexite, i april 2008.

Blir det något 15-årsfirande?

”Det är klart att vi ska fira! Vi kommer att fira tillsammans med våra kunder under flexiteBPMS Inspiration Days 17-19 maj på vår hemmaplan i Örnsköldsvik. Jag hoppas att så många kunder som möjligt kommer på våra inspirationsdagar”, säger Stefan Karlsson, VD på Flexite.